Lider du af lægeskræk? Så læs med her

Langt de fleste mennesker har prøvet af være ved lægen af den eller den anden grund, men det er ikke alle, der har de samme tanker vedrørende lægebesøg. Nogle mennesker bliver nemlig ganske utrygge ved tanken om deres næste lægebesøg og forsøger derfor at undgå disse så vidt det er muligt. Kan du nikke genkendende til dette? Hvis ja, så finder du nedenfor en guide til, hvordan du bedst muligt kan forberede dig på et lægebesøg.

Forventningsafstemning

Noget af det bedste man kan gøre for at forberede sig til et lægebesøg, er uden tvivl at tage en snak med lægen eller lægesekretæren inden, hvor man har mulighed for at forventningsafstemme. Lider man eksempelvis af nåleskræk, ville det være meget rart at vide noget i forhold til kanyler størrelser, antallet af blodprøver eller lignende, da man herigennem så ville kunne forberede sig mentalt på dem inden besøget.

Afsæt god tid

Lider man af lægeskræk, kan dette for nogen betyde at man vil opleve angstlignende symptomer op til og efter besøget. Derfor er det en god ide at afsætte god tid til at slappe af og forberede dig mentalt inden besøget. Dette kan være med til at nedsætte symptomerne, og derigennem få det bedst mulige resultat ud af en meget ubehagelig situation. Derudover kan det også give god mening ikke at have aftaler eller planer i timerne efter lægebesøget, da nogle stadig vil være påvirket mentalt efterfølgende. Det er altså vigtigt at give dig selv, din krop og dit sind mulighed for at bearbejde den oplevelse, som man lige har haft.

Bearbejd lægebesøget

I eftertiden på et lægebesøg, det behøver dog ikke være lige efter, kan det også give gode resultater, at bearbejde det. Her kan man eventuelt nedskrive alt, hvad man oplevede. Her vil mange også opleve at det egentlig var ganske positivt at blive tjekket hos lægen.