Alt om alkoholisme

Alkoholisme er drænende og fuld af konsekvenser for både dig og dine pårørende. Når du først er nået ud i en dyb afhængighed, er der intet andet at gøre end at søge hjælp.

Er du i tvivl om, hvorvidt du lider af alkoholisme? Hvis du har en vedvarende trang til alkohol og samtid har svært ved at passe dit arbejde, være der for din familie, holde et løfte og ender ud i mange konflikter, så er det måske værd at få undersøgt.

Alkoholisme er en sygdom på ligefod med andre alvorlige sygdomme. Ofte udspringer den af psykiske, genetiske eller sociale faktorer, og det er ofte dette, som en eventuel behandling tager udgangspunkt i. Det er nemlig et stort skridt i den rigtige retning, når behandlerne og du selv bliver bekendte med årsagen til din afhængighed.

Hvordan udvikles det til en afhængighed?

Måske begynder du at indtage mere og mere alkohol som følge af nogle udfordringer, du har i dit liv. Dette indtagen kan stoppe, hvis udfordringerne løses – og i nogle tilfælde kan det ske helt af sig selv. Der er dog tale om en afhængighed, når du opdager, at trangen til alkohol vokser og bliver en nødvendighed – og så kan du ikke selv komme over på den anden side igen.

Når du ikke får alkohol, vil din krop danne abstinenser, som giver dig ubehag i kroppen på flere forskellige måder. Hvis afhængigheden ikke bliver behandlet, kan disse abstinenser udvikle sig og blive alvorlige.

Under afhængighed vil din krop med tiden begynde at vænne sig til store mængder alkohol, og din krop tvinger dig til at drikke mere og mere for at få den ønskede virkning for dig.