Dette skal du gøre ved en bilulykke

Når du har en bilulykke, er der et par taster, du skal gøre for at sikre dig, at du er beskyttet.

Først skal du altid stoppe, hvis du er involveret i en ulykke, dette er din juridiske forpligtelse. Selv hvis du ikke tror, at der var nogen skade, når du kolliderer med noget, skal du stoppe din bil.

Derefter må du aldrig erkende ansvaret for ulykken. Din forsikringspolice er en kontrakt, og din kontrakt for din forsikring med dit bilforsikringsselskab angiver, at du ikke må påtage dig ansvar eller ansvar under disse omstændigheder.

Hvad skal man gøre ved scenen af en bilulykke

Der er mange måder at undgå en bilulykke, men når en gang en sker, er det vigtigt at vide, hvad man skal gøre, og hvilke spørgsmål der muligvis skal besvares af den anden involverede for at gøre dit forsikringskrav. Derudover skal du også træde til og hjælpe den anden part, hvis der er tegn på tilskadekomne eller lignende, og hvis nødvendigt – udfører førstehjælp. For at være forberedt, kan man tage et førstehjælpskursus Århus, så du ved hvilke trin du skal gennemgå i situationen.

Begræns din samtale om ulykken med den anden part

Det er vigtigt at begrænse din diskussion af ulykken og ikke indrømme nogen skyld eller ansvar. Du skal kun tale om ulykken med politiet, læger og din forsikringsrepræsentant. Du skal også få fakta om din bilulykke. Dette er den del, de fleste mennesker ved at gøre, men ofte glemmer det på grund af ulykkestresset. Det er vigtigt at få navne, adresse og telefonnumre på alle involverede i ulykken. En beskrivelse af bil- og nummerpladenummeret kan også være nyttig, men sørg for, at du også får deres forsikringsselskab og køretøjets identifikationsnummer på deres bil. Antag ikke bare, at nummerpladenummeret gør det, fordi de fleste forsikringsselskaber kun registrerer typen af bil og køretøjets identifikationsnummer, ikke nummerpladenummeret.