Lider du også af smerter? Så læs med her

Alle voksne mennesker har haft smerter af en eller anden art på et tidspunkt. Om det er akutte smerter som hovedpine, eller kroniske smerter, som opstår ved sygdomme som artrose, så er smerter noget, som påvirker hverdagen i høj grad negativt. Forskellige tiltag hjælper mod forskellige typer smerter, men vi har listet de mest hyppige typer smerter samt de ting, som kan være med til at lindre smerten. 

Det kan ibuprofen hjælpe med

Ibuprofen er smertestillende og antiinflammatorisk medicin. Virkemidlet har vist sig at have gavnlig effekt på artrose, idet det både lindrer smerten, og samtidig er hjælpsom mod betændelse i led. Ibuprofen bekæmper således ikke selve problemet, men lindrer smertefulde betændelser. Det hjælper dog ligeledes godt mod hovedpine, og er derfor også effektiv mod sygdomme, som ikke er forårsaget af en betændelse. 

Er du derimod også en af dem, som har døjet med influenza i denne vinter? Så er ibuprofen ligeledes et vidundermiddel, da det har vist sig at være febersænkende. Du kan købe ibuprofen i håndkøb. Derudover kan du også bestille ibuprofen på apoteker online. Læs dog altid vejledningen og brugsanvisningen, for at være sikker på den rette dosering. 

Alternativer kan også hjælpe 

Indtaget af lægemidler såsom ibuprofen skal selvfølgelig ikke være det eneste, som hjælper. Hvis du døjer du med konstant hovedpine, kan dette ofte have en relation til et vist stressniveau. En langtidsløsning er derfor, at du sænker dit stressniveau permanent ved at gøre din hverdag mere overskuelig, holde aftener frie, eller prøver at skaffe mere tid til fritidsaktiviteter. En massage kan ligeledes hjælpe med at afspænde de muskler, som er spændt op i led af din stress. 

Døjer du derimod med slidgigt, kan du med fordel opsøge en fysioterapeut, som kan lave et træningsprogram for dig. Ved at styrke dine muskler, kan du sænke smerten i høj grad. Træning kan være vejen frem, når du lider af denne type smerte. Start småt, og arbejd dig langsom op. Styrketræning er en stor hjælp her. 

Lider du af en helt anden type smerte, kan du med fordel konsultere fagpersonale, og derved finde ud af, hvilke tiltag der kunne hjælpe dig. På den måde virker smertestillende medicin som en hjælp på sidelinjen, når du døjer med noget kronisk. Har du derimod akutte smerter, så kan medicinen være en god løsning i øjeblikket.