Feststemning i haven med snacks som før corona

Sommeren 2021 blev næsten som sommeren 1992. Vi var lige ved at kunne smage guldet. Men et tvivlsomt straffespark skulle komme imellem os og finalen.

Nuvel EM er slet ikke det eneste, der har gjort og gør denne sommer helt speciel. I Danmark har vi kunnet nyde en forholdsvis restriktionsfri sommer. Badesteder har være åbne. Hoteller, barer og nogle koncerter har været tilgængelige.

Det er pludselig begyndt at ligne en sommer, der bringer minder tilbage til en tid, før vi kendte til en pandemi.

Sommeren virker nærmest velkendt

Hvis man sidder i baghaven ved grillen, ligger i liggestolen med en læskende drik eller holder en have-komsammen, kan det til forveksling ligne en tid, der var engang. Hvis man lukker det ene øje og hælder hovedet lidt på skrå, ligner det faktisk et før-covid-19-land.

Den sommer har vi alle sammen savnet. Og heldigvis er den ikke ovre endnu. Det er rigelig mulighed for at finde nogle drikke og lækre snacks til sommeren. Noget, som kan hjælpe til at gøre sommeren helt specielt.

I stedet for at ærgre sig over de begivenheder, festivaler og rejser, der måske ikke blev til noget, så kan der fejres, at restriktioner er på vej væk. Vi kan igen sidde i baghaven med venner og familie. Vi kan hive den gode flaske vin frem, nogle lækre snacks og fejre den sommer, det faktisk blev.

For slet ikke at nævne alle de øvrige fantastiske sportspræstationer, som fik os op ad sædet. Vingegaard, der blev nr. 2 og alle medaljerne, der blev hevet hjem til OL.

Ferien forbliver i Danmark

Så kan det være, at turen til udlandet igen blev aflyst, fordi der pludselig blev genindført restriktioner. Men heldigvis har vejret været med os i år.

De mange campingpladser, hoteller og havne har i Danmark kunnet slå dørene næsten helt op. De har næsten kunnet byde på alt det, vi forventer af den skønne danske sommer. Der har lige manglet de helt store koncerter og festivaler, men der skal nok ikke herske nogen frygt for, om de kommer igen.

Heldigvis har vores lille land mange ting at byde på. Der er altid en ny ø, der kan udforskes. Der er altid en lækker strand, der kan daset på. Der er altid en have med smil og højt humør i de glade sommerhusområder.

Næste år bliver det faktiske nirvana

Ligesom sidste år kan vi igen glæde os til næste år. Det burde kunne lade sig gøre at få en sommer næste år, der er, som vi kender den. En sommer uden restriktioner, med festivaler, med glade dage i haven.

Om det så bliver muligt at rejse lige så frit og vildt, som vi var vant til, må stadig svæve rundt ubesvaret. I hvert fald ser det vel lovende ud for, at vi kan komme frit rundt i hele landet og nyde alle de ting, vi har savnet.

Det kræver en slem pessimist at kigge ud fremtidens Danmark og være svært utilfreds med covid-19-situationen. Det er meget at fejre, og hvorfor så ikke ligge fokusset der.

Den sidste portion af sommeren skal nydes