Gå ikke ned på køkkenudstyr

Måske kan du genkende, at overskriften er en omskrivning af sportsudtrykket ”gå ikke ned på udstyr”. Det betyder som bekendt, at du kan risikere at tabe, hvis du ikke har det bedste udstyr. Et udtryk som kan bruges i flere sammenhænge, og som antydet her, så gælder det også i køkkenet. Uanset om du er den helt store madlavningsentusiast med sublime kokkeevner, eller du er typen, der helst undgår at bruge for meget tid på selv at tilberede noget spiseligt, så er der stor værdi i at have noget ordentligt køkkengrej. Noget af det mest essentielle er en rigtig god kniv. Har du brug for inspiration til nyt køkkenudstyr og særligt nye køkkenknive, så klik her.

En to mange

Der findes et utal af forskellige knivtyper og modeller, men heldigvis kan du ofte nøjes med en fire-fem stykker: En lille grøntsagskniv, en mellemstor samt måske en stor kokkekniv og en brødkniv. Den samling kan du nå langt med, fordi en skarp kokkekniv kan bruges til både kød, rodfrugter, frugt med mere. Skal du servere for gæster, kan det også blive nødvendigt med en forskærerkniv og en forskærergaffel. Det ser trods alt lidt mere prof ud at udskære stegen med et forskærersæt. Lidt stil skader jo aldrig…

Husk, den må ikke glide

Når du investerer i en ordentlig køkkenkniv, skal du ikke kun fokusere på skarpheden og til hvilke madlavningsopgaver, den er specielt egnet. Det har mindst ligeså stor betydning, hvor godt den ligger i din hånd. Du skal kunne bevare et fast greb, selv hvis håndtaget og/eller din hånd er enten våde eller fedtede. Der kan ske grimme uheld, hvis kniven smutter. Har du først indkøbt noget funktionelt køkkenudstyr i en fornuftig kvalitet, så er det ikke unormalt, at du ender med at værdsætte det mange år frem. Dit yndlingskøkkengrej er også et oplagt samtaleemne i et samtalekøkken.