Gør livet i køkkenet bedre

Er du en af dem, som godt kan lide at bruge lidt ekstra tid i køkkenet? Så kan det være, at du gerne vil have, at dit køkkenudstyr er i helt i top? En af de ting, som er uundværlige i et køkken, er stegepander.

Stegepander kan bruges i rigtig mange forskellige situationer til stort set alle måltider om dagen. Det er vigtigt, at man ikke ødelægger stegepanden, så den kan holde i mange år frem. Derfor vil der i de nedenstående afsnit blive redegjort for nogle råd, som tilgodeser din stegepandes holdbarhed.

Undgå at overophede stegepanden

Hvis stegepanden er med non-stick belægning, er det vigtigt, den ikke bliver alt for varm. Hvis det sker, er der chance for, at belægningen vil løsrive sig. Dette kan medføre, at der bliver løsrevet sundhedsskadelige stoffer. I den sammenhæng skal du ikke opvarme panden uden nogle former for indhold. Du skal ligeledes være opmærksom på, at fedtstoffet ikke kommer til at ryge. Dette er et tegn på, at panden er for varm.

Undgå kontakt med skarpe køkkenredskaber

Forsøg så vidt muligt kun at beskæftige dig med køkkenredskaber af træ eller kunststof. Hvis du begynder at bruge køkkenredskaber af jern, kan du hurtigt beskadige stegepandens overflade og belægning, hvilket vi resultere i, at den bliver dårligere med tiden.

Undgå rester på stegepanden efter brug

Når man opbevarer madrester på stegepander over længere tid, kan syren i maden begynde at angribe stegepandens belægning. Så hvis du skal gemme noget mad, er det en god idé at flytte det over på en tallerken eller et andet sted. I den sammenhæng er det også vigtigt at gøre stegepanden ordentlig ren efter brug, så belægningen bliver skånet så vidt muligt.

Smid ødelagte stegepander ud

Selvom stegepander, som er ødelagte, stadig kan bruges til en vis grad, skal du ikke bruge dem. Løsreven belægning kan som sagt være sundhedsskadeligt.