NorthSide bliver plantebaseret i 2022

NorthSide er blandt årets tidligste festivaler, da den løber af stablen d. 2.-4. juni 2022. Til den tid vil du udelukkende kunne købe plantebaseret og 100% økologisk mad, uanset om du er artist, festivalgænger eller frivillig. Hvis du vil sætte tænderne i en saftig bøf eller anden mad, der indeholder kød, skal du derfor udenfor festivalpladsen.

Det har festivalen offentliggjort i en pressemeddelelse, og det tyder på, at det kommer til at være et tilbagevendende fænomen. Den årlige madplakat kommer derfor fremadrettet til udelukkende at bestå af plantebaserede og økologiske udgaver af den traditionelle festivalmad i kombination med nye og spændende festivalretter.

En bæredygtig festival i Aarhus

NorthSide har siden 2014 arbejdet på at hæve barren for bæredygtighed på danske festivaler. I 2014 lancerede de deres egen økologiske øl i samarbejde med Tuborg, mens al salg af vand på flaske samt engangskrus blev fjernet i 2019. Nu er tiden kommet til at tage endnu et skridt i den bæredygtige retning ved at tage al kød ud af madprogrammet. Herudover overgår festivalen ligeledes til udelukkende at benytte sig af grøn strøm.

Beslutningen er truffet i samarbejde med Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening, som sammen står bag det, der hedder Plantebaseret Videnscenter. Centerlederen, Katrine Ejlerskov, udtaler, at det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, når NorthSide vælger at være frontløber for den grønne udvikling.

NorthSide er den første festival i Danmark, som udelukkende serveret plantebaseret mad. Når festivalen nærmer sig, vil der formentlig blive kastet mere lys over, hvilken mad du kan forvente at kunne købe på NorthSide.

NorthSide er klar med de første 15 navne

NorthSide har ikke ligget på den lade side, selvom festivalen har været aflyst i to år. Faktisk lader meget til, at de har brugt tiden på at etableret et stjernespækket program, som med garanti vil kunne lokke festivalgængere fra hele landet til Aarhus i starten af juni.

Det største, internationale navn er Nick Cave and The Bad Seeds. De skulle have spillet to udsolgte koncerter i Royal Arena i 2020, men de spiller nu i stedet på NorthSide. De har netop udgivet deres seneste album B-sides and Rarities (Part II), mens de sidste februar udgav det anmelderroste album Carnage.

Herudover ligger Lewis Capaldi også NorthSide et visit. Det samme gør Disclosure, Girl in Red og Princess Nokia, som alle er spændende, internationale artister, der helt sikkert vil skabe en feststemning af kaliber på NorthSide. Af danske navne kan du glæde dig til Mew, Kashmir, Suspekt, Jada, Tessa, Clara, Hans Philip, Coco O., Undertekst og Drew Sycamore.

Vær opmærksom på, at NorthSide ikke har nogen campingplads, hvorfor du ikke har mulighed for at slappe af i din festivalstol, mens du venter på, at festivalen åbner. I stedet kan du købe NS Rooms-billetter, som giver dig adgang til festivalen samt overnatning på et hotel i nærheden.